duminică, 11 ianuarie 2009

Criza personalului calificat (ca de obicei)

De data asta scriu despre ce ar trebui să scriu în mod obișnuit pe acest blog.

Ce naiba e cu criza personalului calificat?

Dragi HR-iști, mai schimbați placa. Poate este vorba despre INCAPACITATEA VOASTRĂ; CA RECRUITERI (printre altele) DE A DESCOPERI DINMAREA DE CANDIDAȚI OMUL POTRIVIT PENTRU POSTUL POTRIVIT!!!!

Poate că managerii de HR ar trebui să își amintească de interviurile pe care le-au dat, chiar și anii trecuți, și să vadă unde este buba. NU ESTE POSIBIL CA, LA FIECARE ÎNCEPUT DE AN; SĂ AUZIM ACEEAȘI PLACĂ, STUPIDĂ DEALTFEL: NU AVEM SPECIALIȘTI! Oare chiar nu avem? Dacă nu avem, de ce nu avem?

Poate ar trebui să vă dați demisiile, că oricum luați bani degeaba! Dacă ești manager HR, ar trebui să știi tu răspunsul la dilema asta. Dacă nu îl știi, du-te,tată, la reciclare, la munca de jos, ia lanțul trofic de la capăt, poate descoperi misterul.

Dacă managerul spune așa ceva, înseamnă, în primul rând, că are recrutori imbecili. Din aprox 7 milioane populație activă pe piața muncii, nu se poate să nu găsești specialiști. Că, la munca de jos, nu-ti trebuie (unii cer specialiști și la lipit plicuri). Poate nu sunt pentru că îi respingeți din start, cum că ar avea pretenții prea mari și retenție mică. ĂSTA E CICLUL CARIEREI! CĂ DOAR NU SE CĂSTOREȘTE CU FIRMA!!!

Ca să nu mai spun, dacă sezonul de recrutare durează și în 2009 doar 4 luni, atunci să dea draq dacă mai vrea cineva să vină la voi! Ce țară e aia în care recrutările se țin din martie până în iunie!!!???

Mica confrerie a HR-iștilor dilematici! Ia mai duceți-vă puțin să vă aerisiți de fumurile din cap și o să descoperiți de ce nu aveți specialiști. Un alt motiv ar fi căăăă PE SPECIALIȘTI NU ÎI RECRUTEZI ÎN MASĂ DECÂT DACĂ AI PLAJĂ DE RECRUTARE! ROMÂNIA NU ARE; PENTRU CĂ ACEASTĂ SPECIE MIGREAZĂ SPRE ȚĂRILE MAI CALDE! ȘI PENTRU CĂ NU ȘTIȚI SĂ ÎI DEOSEBIȚI DE PLEAVĂ; NICI SĂ VĂ PURTAȚI CU EI!

Ok, o să revin, m-am mai răcorit puțin.

- nu orice job requires un specialist

- specialistul poate fi treinat din interior

- ca să îl descxoperi, trebuie să deschizi ochii și să lași fumurile

- the open season should be longer, people

- dacă primiți numai piloși, știți că nu primiți neapărat the real stuff

- dacă nu reușiți să realizați target-ul de angajări pe specializări, get a life și duceți-vă să lucrați altceva, sunteți inutili!

3 comentarii:

Anonim spunea...

cine te-a calcat in halul asta ?

Zelda spunea...

Oricine ai fi, ce dragut ca nu citesti esenta.
Sau poate sunt eu un guru al HR-ului si de-aia intrebi asa?

Era vorba despre cum merg lucrurile in Romania. Si nu este normal ce se intampla.

Anonim spunea...

sistemul romanesc este de ...
minune , la modul lasama sa te las

este un sistem foarte constructiv,pe naiba

am citit esenta
dar nu ai mai scris un astfel de articol de pe vremea cand
aveai mai mult de aface cu ei

asa ca am presupus . incorect ca deobicei gresit,probabil
ca ar fi un motiv mai nou pentru un astfel de articol.

sdcxp.
scuze ca nu m-am semnat data trecuta.