duminică, 21 septembrie 2008

Limbaj de șef - decriptare

Tu nu ai nimic de făcut? - și dacă ai, stai liniștit/ă, înseamnă că vrea să îți dea sarcini în plus și nu, nu poți să te sustragi.

Să vii la mine în birou mâine, la prima oră - să dea naiba să nu te duci la prima oră! Chiar dacă șeful nu e de găsit când ai nevoie, dacă are el nevoie de tine, acolo să fii. Nu, nu îi pasă de sfertul academic.

Bravo, să o ții așa mai departe - nu te ambala, zâmbește cu colțul gurii și pregătește-te de război, precis are idei cu ce sa-ți mai dea să faci în plus.

Gata, te dau afară - smiorcăie-te și spune că nu mai faci niciodată. Sau dă-ți demisia în secunda următoare, cu formula-cheie: Ba nu mă dai afară, că plec eu! M-am săturat de tine și ifosele tale!

Nu vrei să ieșim la o cafea? - nu vrei să ieșiți, doar dacă ești sigur/ă că după cafea vă căsătoriți rapid, te întreține sau ai unde sa te muți cu job-ul și o să trăiți fericiți până la adânci bătrâneți.

Ai liber mâine - super, dar fii pregătit/ă să răspunzi la telefoane neașteptate și să plătești din greu pentru ”greșeala” de a fi acceptat mărinimia șefului.

Va urma

Niciun comentariu: