joi, 7 februarie 2008

Stat vs. stat în stat

Să lucrezi la "stat" nu este chiar aşa de rău, mai ales dacă nu te grăbeşti nicăieri.

Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim - nu sunt originală. Aşa faci dacă vrei o pensie liniştită (a se băga în seamă şi sondajul meu, care mai are puţin şi expiră).

Dacă eşti tânăr şi nimereşti la "stat", ai de ales între a sta sau a munci. Să ştii că şi la bugetari se munceşte, chiar dacă administraţia publică este varză. Şi, dacă rezişti nervos, te poţi alege cu un loc de muncă stabil, cu primuliţe, bonusuri. Mai puţin cu avansări corecte şi cu aprecierea talentului nativ (naiv).

Dacă rezişti, te tot poţi transfera, până când crezi că ai ajuns într-o instituţie care să îţi asigure un anumit confort psihic şi fizic.

Stat în stat means că stai în timp ce Statul te plăteşte să munceşti. Foarte multe "cariere" funcţionăreşti sunt construite pe acest principiu solid. Dacă stai, Statul va observa că eşti acolo. Şi atât. Dar tot Statul nu te va lua la întrebări de ce nu "produci".

Dacă stai, statul devine o meserie. Statul în Stat este la ordinea zilei.

Mai interesant ar fi să percepi viziunea şi expectanţele Statului şi să decizi că poţi face ceva mai bun pentru el şi pentru tine.

Probabil că nu am fost coerentă pentru tine, dar, hi-hi-hi, eu ştiu ce am vrut să spun :)

Niciun comentariu: