miercuri, 16 ianuarie 2008

Cine e cea mai frumoasă, activă, de succes din...ţară!?

Sunt puţin răutăcioasă.

Chiar mai mult.

Şi astăzi te provoc la un mic quizz:

- numeşte o femeie de afaceri din România care să fi avut succes fără să fie ajutată financiar de familie (aş fi adăugat şi prieteni, dar treacă de la mine).

De ce întreb? Pentru că m-am cam plictisit să citesc în reviste şi ziare despre diverse surate care fac bani şi sunt date drept exemplu, fără ca ele să fi reuşit să dezvolte afacerile fără un impuls financiar din partea familiei. Dacă ele sunt exemplul pe care trebuie să îl urmez, nu vreau să fiu nici de succes, nici frumoasă, nici activă, nici atractivă, nici...

Chiar sunt curioasă. Este off-topic. Uimeşte-mă, te rog.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Sa stii ca ma gandesc de ceva timp si caut...nu-mi vine mai nimic in minte.Incep sa-ntreb prin casa, provoc lumea din jurul meu.Sunt intrebata:"cat de celebra si cat de...???"Mie imi vine in minte o "blonda de la drept", de langa presedinti, cu un "cocos" in spate. Asta-i succesul. Tu mai cunosti si altele? Mi-e frica sa scriu mai multe. Atat.

Anonim spunea...

:D
Esti putin off...

Dar mi-ai facut safteaua. Cred ca esti foarte subtila si nu imi dau seama.

Dar... am inceput topul.

Multumesc

Anonim spunea...

Pufuletzul meu, stii foarte bine ca o asemnea femeie nu exista si nici nu va exista pentru ceva timp in Romania. Iar specia este rara chiar si peste hotare si mari si tari. Nu poti sa reusesti cu adevarata, sa iti construiesti o cariera de femeie de afaceri pornind de la zero, fara sprijin financiar sau de natura informationala.
Asa si este normal. Nu poti sa descoperi singura apa calda, sa stii tot de la inceput, sa ai informatiile si networking-ul necesar si sa ai capitalul financiar pentru a-ti incepe o afacere strans din salariul mediu pe economie pe care il primesti de la patron.
E clar ca ai nevoie de ajutor.
Asa si apare succesul, cand stii sa profiti de cea ce ai in jurul tau, de ceea ce ti se poate da si sa le inmultesti prin inteligenta si munca ta precum a inmultit Isus pestii si painea. Dar pana si el a pornit de la ceva. avea ceva pesti si doua-trei paini, pana si cand a facut vin, avea apa in amfore. Nu a pornit pe "gol".

Zelda spunea...

Iubita, substratul este urmatorul: exista o campanie intr-o anumita revista de femei (campanie care a fost copiata ulterior, sub diverse forme, si de alte reviste. In urma unei astfel de campanii se alege cea mai activa, atractiva si nu mai stiu cum femeie.

Am urmarit de-a lungul anilor cine a castigat. Ulterior, am observat ca numai doua dintre ele chiar au reusit ceva mai important.

Asa, au fost alese numai tipe care au facut afaceri, desi concursul nu era numai pentru afaceriste. Si, ca sa-ti spun drept cel mai tare m-a deranjat ca respectivele au declarat ca, daca nu aveau sprijinul financiar al parintilor, care le-au deschis firmele, ele nu faceau nimic.

Pai, asta era. Cunosc persoane care au deschis firme k lumea fara ajutorul financiar al familiei. Cam asta era. Bineinteles ca ai nevoie de sprijin, ai nevoie sa inveti. Dar nu te lauda peste tot cu ce firma ai in conditiile in care tati ti-a ales profilul si mami ti-a dat numele firmei si amandoi au dat banii cadou.

Si mai este ceva: eu am intrebat p[entru ca sunt curioasa ce fel de exemple ofera societatea noastra pentru tineret, cum ne formam ca profesionisti si ca femei profesioniste (ahşav, na :) ).

Vreau sa cred ca ne putem descurca mai bine si ca nu trebuie in permanenta sa depindem de banii altcuiva.

Asta era toata chestia.

Anonim spunea...

Pentru mine este clar, mai ales ca vorbesc din experienta personala. Daca nu te ajuta cineva, chit ca este un ajutor infim, de genul "ia-o la dreapta si nu la stanga pe strada asta ca altfeli o sa cazi intr-o groapa", nu ai cum sa faci tot singura.
Asta este unul din lucrurile pe care le-am invatat de la evrei, sa profiti de cunostintele si mijloacele pe care le au parintii si de acolo sa construiesti mai departe. Nu cred sa fi vazut sau ca tu ai vazut un evreu care sa plece de acasa si sa zica "Nu-mi dati nimic, nu ma ajuta comunitate, ca eu fac tot singur." Tot este o devenire, o construire a unor niveluri, peste baza si nivelurile construite inainte de altii. de aceea ei merg mai departe, sunt successful si conduc lumea si noi nu. Daca ne tot apucam, ca suntem mandrii nevoie mare, sa o luam de fiecare data la inceput, fara sa invatam sa profitam de ce ni se da, de ce ni se ofera in jur, nu o sa fim decat mediocrii. Sau mediocre.
Sa nu confundam un impuls, un ajutor de inceput, cu a primi tto pe o tava de argint. Ce le da mamica si taticul unora si dupa aceea acele fatuci conduc doar in nume si niciodata in fapt, ca da bine sa se numeasca si ele femei de afaceri, se numeste "pica para malaiata in gura lui Natafleata", nu ajutor.
Daca as fi sa ma iau dupa ce tot am discutat aici, atunci, vreodata daca am succes cu proiectul meu, oricat de mic sau mare ar fi, nu va fi niciodata meritul meu, ci alor mei ca au avut niste bani cu care sa incep. Si nu mi se pare nici drept, nici real. Am stiut doar sa manevrez realitatea oportunitatilor pe care le aveam la indemana ca sa fac ceva ce imi place. Nu cred ca era un gest inteligent sa spun "Oh, nu, nu ma ajutati, o sa ma duc sa sap la cartofi sa imi fac capitalul initial, mandria mea de "fata mare" nu ma lasa sa primesc nici un ajutor." Prefer sa accept un ajutor financiar si dupa aceea, cum e cazul acum, sa spun ca tot ceea ce am facut in rest sunt doar ideile mele, relatiile mele, rezultatul cautarilor mele. As fi tampita de-a dreptul sa nu ma folosesc de ce mi-a dat natura si destinul (ca sa-i zic asa).
Cat despre campania din revista respectiva, sa-i spunem Posmo, nu-i o idee rea, ci are parte de alegeri nefericite. Iar asta deoarece unele alegeri sunt facute cu scopuri publicitare, altele ca le stie nu stiu cine din redactia revistei si e mai usor asa decat sa cauti cu adevarat, sa citesti mailurile primite etc.
Mona dixit.
Si nu ma mai pronunt a doua oara pe tema asta.
Nu o sa ma simt niciodata vinovata ca am stiut sa profit de ceea ce am avut in jurul meu.

Anonim spunea...

Ai dreptate si tu, in mare parte.

Dar chiar nu te-am atacat.

Bineinteles ca trebuie sa profiti si, oricum, nu te intreaba nimeni cum ai facut primul milion de dolari.

Nu cred ca prinzi nuanta.

Chiar iti doresc sa ai succes in ceea ce faci, pentru ca pui suflet si multa munca.

Eu vorbeam despre tipele care primesc mai mult de-a gata si se lauda ulterior ca au muncit ele pentru tot.

Anonim spunea...

Zanganit de sabii si scuturi, coifuri care sar in toate partile. Incepe sa devina interesant si... informativ :))

Mona, ma roade si pe mine o curiozitate: revista "S-ai Spunem Posmo" te referai cumva la Cosmopolitan? :)

Anonim spunea...

Este ceva de genul "sa-i spunem" si e Shmosmo :)

Si era ideea mea, nu a Monei, kre e chiar una dintre ele mai bune prietene, dak nu cea mai buna, na, dar era ideea mea si ma inflamez. Ok, Bogdan :)

Anonim spunea...

Chiar nu inteleg de ce te inflamezi. Eu n-am atacat nici o idee. Am pus doar o nevinovata intrebare. Zau asa! Pai daca de la o inocenta intrebare te inflamezi inseamna ca esti mai usor de enervat decit credeam, Zelda :D